Skip to main content

پارافریز کردن

آشنایی با پارافریز کردن

پارافریز

شما با پارافریز یا همان بازنویسی کردن می توانید از مطالب پژوهش های دیگران در پایان نامه و مقاله خود استفاده نمایید. یعنی شما نظریه یا یافته دیگری را با زبان خودتان بیان می کنید و سپس به آن شخص استناد می نمایید.

دو روش دیگر نیز برای استفاده از کارهای دیگران در کار شما وجود دارد یکی نقل قول و دیگری خلاصه نویسی که در ادامه به تفاوت آنها با بازنویسی خواهیم پرداخت.

هدف از پارافریز

 هدف از پارافریز کردن این است که شما معنا و مفهوم متن اصلی را با کلمات و بیان خودتان بنویسید و از کپی کردن مطالب متن اصلی در کار خودتان خودداری نمایید. چون اگر درصد مطالبی که شما عینا از کارهای دیگر درون کارتان وارد کرده اید بالا باشد امکان دارد که به سرقت ادبی متهم شوید و اعتبار کار شما زیر سوال برود. امروزه سایت ها و نرم افزارهای معروفی مانند Ithenticate و همچنین سامانه همانندجو وجود دارند که پایان نامه و مقاله شما را بررسی می کنند و درصد همانندی آنها را گزارش می نمایند در صورتی که همانندی کار شما مثلا از 30 درصد بیشتر باشد، کار شما تایید یا پذیرش نخواهد شد. البته این درصد بستگی به مقررات دانشگاه یا مجله ای دارد که قرار است پژوهش خود را به آنجا تحویل دهید. بنابراین ضروریست که شما نحوه پارافریز کردن و مراحل آن را بخوبی یاد بگیرید تا بتوانید پژوهش خود را با بیانی یکپارچه و به دور از سرقت ادبی نگارش نمایید.

نوشتن مطلب از کارهای دیگران به همراه منبع دقیق کافی نیست بلکه لازم است مطلب را به زبان خودتان بازنویسی نمایید و سپس منبع دهید.

چرا پارافریز (بازنویسی) می کنیم:

با بازنویسی، خواننده متوجه می شود که شما منابع مرتبط با زمینه پژوهش را کاملا مطالعه نموده و متوجه شده اید.

بازنویسی بیانگر این است که شما از کار کار دیگری کپی و سرقت ادبی نکرده اید.

بازنویس نظرات و مطالب دیگران به یکپارچگی کار شما کمک می کند و موجب می شود که بیان و سبک نگار شما در تمامی پژوهش یکدست باشد.

 

چه زمانی از نقل قول استفاده کنیم و چه زمانی پارافریز کنیم؟

اگر یک مقاله یا تحقیق را به طورکل مطالعه کنید و از نکات مهم آن یادداشت بردارید به طور طبیعی در حال پارافریز بخش عمده ای از اطلاعات مهم آن هستید و از نقل قول مستقیم استفاده نمی ­کنید.

این کار هوشمندانه ای است که در پایان نامه یا مقاله خود از نقل قول های زیاد استفاده نکنید چرا که استفاده مکرر از نقل قول موجب می­ شود به نظر برسد شما به درستی مطلب منابعی که مطالعه کردید را متوجه نشدید یا برای بیان کردن مطلب به زبان خودتان تنبلی کرده اید. نقل قول­ ها همچنین موجب ناخواناشدن متن شما می­شوند.

به طورکل، برای نگارش مقاله یا پایان نامه ، پارافریز مقاله یا تحقیقاتی که مطالعه می کنید بهتر از استفاده از نقل قول می باشد.

 

فقط زمانی از نقل قول استفاده کنید که:

  • می­ خواهید یک توصیف دقیق داشته باشید.
  • نوشته اصلی به قدری خوب است که نمی توانیدآن را تغییر بدهید.
  • شما نیاز به مدرک معتبر برای پشتیبانی از نظریه ­تان دارید.

 

پارافریز یا خلاصه نویسی

همان طور که گفته شد پارافریز ، توضیح یک مطلب از شخص دیگر به زبان شماست که تقریبا طول آن هم اندازه با متن اصلی است.

اما زمانی که شما فقط قسمت­ های مهم­تر یک مقاله را توصیف می­ کنید، خلاصه نویسی انجام داده اید. یک تفاوت جزیی بین بازنویسی و خلاصه نویسی وجود دارد هرچند به طورکل اغلب هردوی آن ها به عنوان بازنویسی در نظر گرفته می­ شوند.

 

آموزش قدم به قدم روش های پارافریز

  1. مطلب را چندبار بخوانید تا کاملا متوجه آن شوید.
  2. مفاهیم اصلی که مورد نیازتان است را یادداشت کنید.
  3. بدون نگاه کردن به متن اصلی چیزی که متوجه شدید را بنویسید.
  4. نسخه نوشته شده توسط خودتان را در قیاس با نوشته اصلی بخوانید و اگر قسمت هایی از آن خیلی مشابه است تغییر دهید.
  5. اصلاحات مورد نیاز را روی متن انجام دهید. ممکن است نتوانید تمام عبارات و جملات را تغییر دهید.
  6. منبعی که از آن استفاده کردید و هر اطلاعاتی که برای استناد به آن نیاز دارید را در متن خود اشاره کنید.